Op dinsdag 29 mei presenteert Caroline Tensen voor de tweede keer vanaf het Waagplein in Alkmaar de liveshow Nederland staat op tegen kanker voor KWF Kankerbestrijding. Onbekende en bekende Nederlanders komen in actie en delen hun persoonlijke ervaring met kanker: van (ex-)patiënten en wetenschappers tot bekende artiesten als Caro Emerald en Maan. Arjen Robben, Anita Witzier en Peter R. de Vries zien we in een heel bijzondere rol waarin we ze nooit eerder zagen. Verder staan prominenten als Eva Jinek, André van Duin en Anita Witzier ook stil bij kanker.

Rennen tegen kanker
Tijdens de liveshow wordt het startschot gegeven voor een hardloopevenement. Met deze avondrun door Alkmaar komen deelnemers in actie voor een dierbare en zamelen ze geld in voor KWF. Actrice en presentatrice Marlijn Weerdenburg voert de run aan en rent samen met en voor haar vader. Hij kreeg twee jaar geleden kanker en de vooruitzichten zijn nu gelukkig goed. Marlijn: “Ik ben al hard aan het trainen voor deze dag, want ik ben eigenlijk geen hardloper. Maar door dit samen met mijn vader te doen, wordt deze run nog specialer. Ik ga er alles aan doen om de finish te bereiken.”

Alkmaar op z’n kop
Het Waagplein in Alkmaar staat tijdens de tv-show compleet op z'n kop. De avondrun van 5 of 10 kilometer start én finisht live in de tv-show op het plein. We zien ontlading, het gejuich van de toeschouwers en bijzondere verhalen van onderzoekers en patiënten. Daarnaast geven verschillende artiesten optredens. Iedereen is welkom op het plein.

Meer informatie
Nederland staat op tegen kanker wordt live uitgezonden op dinsdagavond 29 mei om 21:20 bij AVROTROS op NPO 1. Meer informatie? Kijk op www.kwf.nl/tegenkanker . We hopen veel van jullie op 29 mei te mogen verwelkomen, zodat de tv-show een groot succes wordt!
Webhelp Nederland © 2018